Chalkboard Lettering

Chalkboard Lettering, het tekenen op een krijtbord

 

Wat heb je hiervoor nodig:

- Een MDF plaatje (dit laat ik altijd op maat zagen bij de bouwmarkt)

- Blackboardverf van Talens art Creations 

- Schoolkrijtjes

- Puntenslijper met een groter gat (oa bij Hema verkrijgbaar)

- Schoon, nat doekje

- Schone droge theedoek

- Afplak/ schilderstape

- Gum 

 

 

 

Stap 1: breng met een verfrolletje de verf op het MDF plaatje aan. 

Van tevoren roer ik uiteraard de verf even goed door.

2 lagen zijn perfect. Laat je bord daarna goed drogen, dit gaat overigens redelijk snel. 

 

Stap 2: (zie ook foto hieronder) Het voorbereiden van je bord:

pak hiervoor een krijtje overdwars (dus niet met het puntje): en ga met de breedte van het krijtje over het bord heen. Je bedekt zo het bord met een laagje krijt. Dit is ter voorbereiding; door deze stap is straks het krijgt en makkelijker weer van het bord af te krijgen maar blijft het ook weer beter zitten ;o). 

 

Stap 3: je haalt de egale laag nu weer met een schone, natte doek weg. Maak het geheel met de schone droge theedoek droog. 

 

Stap 4: je bent klaar om te gaan! 

 

Stap 6: Het letteren: net als bij het letteren op papier werk je ook hier weer met dikke & dunne lijnen. In de foto hierboven heb ik het woord Yes eerst met enkele lijnen getekend. In de foto hiernaast heb ik bij elke lijn naar beneden een lijntje ernaast gezet: zie je het verschil?

 

Stap 7: Het leukste bij het werken met ouderwets bordkrijt is het vegen! Dat je heel simpel door met je vinger erover heen te gaan een mooi schaduweffect of een mooi verloopje kunt creëren kijk maar hier onder!

Stap 8: ik heb in de letters van Open nog puntjes en een streepje gezet; daarbij zijn de geslepen punten van je krijt zo fijn; je kunt heel klein werken. Ook heb ik er nog een lijstje om heen gemaakt, waarbij ik het krijt weer met mijn vinger uitgeveegd hebt. 

 

Mijn bord is klaar! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0