Stippen met keramiekverf en effect liner

Ik houd ervan: stipwerk op keramiek. Ik heb alleen zelf het geduld niet voor het uren / dagen bezig zijn met ingewikkelde patronen. Ik doe het dan liever op mijn manier: iets sneller en simpeler. Met de 3D stipjes geef je er daarnaast op een eenvoudige manier nog net even wat extra's aan. 

 

Wat heb je nodig:

- Amsterdam Deco Porcelain verf 

- Stipstokjes of bv een potlood met gum 

- Zacht potlood om mee te schetsen

- Gum

- Wattenstaafjes 

- Doekje

- Talens Art Creation Effect Liner 

 

En uiteraard een keramieken bordje om op te werken. Maak dit voor gebruik even vetvrij met een doekje met wat alcohol (vanuit de drogist). 

Werkwijze: 

 

1) Ik heb eerst met potlood mijn tekst geschetst: werk hierbij niet te klein, want je mag er nog met de stipstokjes overheen. 

 

2: Ik doe nu de eerste kleur in een mengbakje, zorg dat de onderkant van mijn stipstokje goed schoon en egaal is en dip het met gelijkmatige druk in de verf. 

 

3) Test nu eerst op de achterkant van je bordje: hoe de stip en de verf naar je zin zijn. 

 

4) Ja, ga dan met gelijkmatige druk stipjes zetten over je lijnen. Ik ben echt een 'dip-stipper' en dip dus na elke stip mijn stokje weer even in de verf voor een nieuw laagje. 

 

5) Zorg er zo voor dat elke letter zo uit stippen bestaat. Laat het geheel drogen 

 

6) Je kunt nu aan de tweede laag stippen beginnen: kies hiervoor een stokje uit dat een kleinere stip maakt en test dit weer eerst even op de achterkant: zie je nog genoeg van de eerste/ grootste stip? 

 

 

 

 

7) Na sommige woorden van 2 lagen stippen voorzien te hebben, heb ik nog wat kleinere gouden stipjes langs de stippen van het woord 'Leven' gezet. 

 

8) Tijd voor de finishing touch met de effect liners: schud ze eerst goed en test het op een apart papiertje of de verf er goed, gelijkmatig uitkomt. Breng het daarna drupje voor drupje op de stippen naar keuze aan. 

 

9) Goed laten drogen! 

 

Ps: wanneer je wilt kun je de keramiekverf eerst afbakken, deze stap komt dan voor stap 8! Je bakt de keramiekverf in 45 minuten af in een oven van 150graden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0