Werken in een borduurring

Je werk zo maken dat het in een borduurring past; ik houd ervan. Ik heb dan ook diverse uitvoeringen gemaakt; op papier uit een encyclopedie, vloeipapier, zwart papier en in deze blog laat ik je zien hoe je aan de slag kunt met een afbeelding uit een kleurboek! (wij hebben dit boek in onze webshop staan!)

Wat heb je nodig:

- Afbeelding uit kleurboek of andere ondergrond naar keuze.

- Ecoline: ik heb 2 kleuren gebruikt: een licht roze (381) en licht bruin (374). 

- Penseel

- Potlood ( gum

- Effectlijner in de kleur Pearl Goud 

- Borduurring 

Werkwijze: leg de borduurring op je papier en neem eerst met het potlood de buitenste ring over: dan weet je tenminste binnen welke ruimte je mag gaan werken! Ik heb er bij deze kleurplaat voor gekozen alleen de bloemen in te kleuren; ik gebruik daar de ecoline voor. Om een mooie kleurmix te krijgen gebruik ik beide kleuren en laat ik het in elkaar overvloeien. Sommige gedeelten maak ik nog wat donkerder door er nog een keertje met de ecoline overheen te gaan. 

Daarna aan de slag met de lettering: ik teken hierbij eerst mijn tekst met potlood, waarna ik er met de effectlinea eroverheen ga. 

 

Tip voor het werken met de effectliner: schud de tube even voor gebruik en check op een ander papiertje of de verf er goed uitkomt. Prik desgewenst nog even het puntje door. 

 

Laat alles goeddrogen! 

Is alles naar je zin? Plaats dan de binnenste ring aan de achterkant van je werk, plaats op de voorkant de grootste/ buitenste ring en druk het geheel met wat kracht voorzichtig op elkaar. Vouw het papier voorzichtig naar de achterkant, maak het schroefje vast en tadaaaa! 

 

Haal evt nog zichtbare potloodlijntjes voorzichtig met een gummetje weg en je borduurring-creatie is af! 

 

Succes met uitproberen! Deel je werk met #royaltalensathome of #empoweryourcreativity 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0